A doua generatie de procesoare desktop Intel® CoreTM i7, i5 si i3

A doua generatie de procesoare desktop Intel® CoreTM ofera procesoare inteligente, cu un consum mai mic de energie care permit undesign inovativ, mai mic si mai stilat al calculatoarelor desktop. Aceste procesoare noi, combinate cu familia de chipset-uri Intel® 6, ofera performante vizibil mai mari, generatoare de noi experiente ale claritatii si aspectului.

Noua generatie de procesoare desktop Intel® CoreTM i7, i5 si i3 ofera caracteristici visuale mult superioare:

 • Noua arhitectura, revolutionara, oferita de procesul tehnologic 32nm, de ultima ora, cu a doua generatie de tranzistatoare cu poarta hight-k metal. Aceasta noua arhitectura include caracteristici mult inbunatatite ale nucleelor, care sunt mult mai bine interconectate pentru marirea transferului de date, performante mai mari si reducerea consumului energetic.
 • Prima integrare, industriala, a procesorului grafic ofera o noua executie tip “tubulatura”, cu cresterea semnificativa a performantelor pentru caracteristici vizuale inbunatatite concentrate pe zonele de interes actuale: HD video, stereo 3-D, multi-tasking, socializare si multimedia online.
 • Caracteristici vizuale noi. Noile caracteristici existente in orice procesor Intel® CoreTM va ofera orice doriti pentru a va bucura de uluitoare si continue experiente visuale. Aceste caracteristici includ:

o   Intel® Quick Sync Video –Incredibil de rapida conversie video pentru media player-e portabile, partajare online si editare video

o   Intel® Clear Video HD Technology- Calitate vizuala si fidelitate a culorilor

o   Intel® InTruTM3D- Stereoscopic 3-D Blu-ray plauback in rezolutie full 1080p, peste HDMI 1.4 si premium audio.

o   Intel®InsiderTM – Deschide o lume  a filmelor si divertismentului HD, cu PC-ul vostru.

o   Intel®HD Graphics 2000/3000- Prformante 3-D consolidate, pentru jocuri performante si captivante.

 • Introduce Chipset-urile Intel® H67, P67, Q67, Q65 si B65 Express care suporta a doua generatie de procesoare desktop Intel® CoreTM. Aceste chip-uri noi continua  sa impinga inovatia cu un design arhitectural nou, pentrun a furniza calitate, performanta si o tehnologie I/O de frunte.

A doua generatie de procesoare desktop Intel® CoreTM i7, i5 si i3 ( cunoscute cu numele de cod “Sandy Bridge”)

 • Intel® Turbo Boost Technology for Intel Core i5 si i7: operational la a doua generatie de procesoare desktop Intel® a fost optimizat pentru noua microarhitectura si ofera avantajul unitatii de control al puterii (PCU), sporirea si inbunatatirea partajarii puterii intre procesor si unitatea video. Aditional, un algoritm nou administraza puterea si disipatia termica pentru a optimiza performanta.
 • Intel®Hyper-Threading Technology (Intel®HT Technology) ( Valabil doar la procesoarele Intel®Core i7 si Core i3)- Asigura doua cai pe unitate fizica pentru un total de opt cai la Quad Core i7 si patru cai pentruDual core i3.u aceasta tehnologie aplicatiile beneficiaza de mai multe operatii efectuate in paralel si o mai rapida rezolvare a acestora.
 • Intel® InsiderTM – Este o tehnologie bazata pe hardware care creeaza un mediu protejat pentru distributie, stocare si redare. Aceasta ofera studiourilor de filme si serviciilor video online un nivel aditional de protectie, peste solutiile software, asigurand acces la mai multe filme si divertisment la rezolutie inalta decat vechile generatii de PC-uri
 • Intel® Advanced Vector Extension (Intel®AVX)- O noua instructiune pe 256 biti, situata peste instructiunile de succes SSE4/SIMD. Intel®AVX ofera infrastructura blocurile operationale pentru generarea performantelor necesare nevoilor, in crestere, ale aplicatiilor de analiza financiara, de creeare de continut media, de industria de resurse naturale.
 • Intel® Smart Cache – Acest larg cache nivel permite alocarea dinamica si eficienta a partajarii cach-ului la toate nucleele pentru inbinarea nevoilor diferitelor aplicatii de stocare si manipulare a datelor si inbunatatirea performantelor.
 • Integrated Memory Controller and DDR3 support – Un controler integrat al memoriei  ofera excelente performante la citire/scriere. A doua generatie de procesoare desktop Intel® CoreTM include suport pentru tehnologiile single si dual channel DDR3, pana la 1333 Mhz.
 • Unlocked Core Multipliers- A doua generatie de procesoare desktop Intel® CoreTM i7 si i5 permit deblocarea multiplicarii, ceea ce da posibilitatea utilizatorului sa creasca frecventa nucleului si a memoriei, independent de restul sistemului. Acest lucru mareste capacitatea utilizatorului de a castiga viteza la ceasul procesorului si a memoriei dincolo de specificatiile procesorului.
 • Intel® Virtualization Technology (Intel® VT-x)- permite unei singure platforme sa functioneze ca multiple platforme “virtuale”.
 • Intel® Virtualization Technology for Directory I/O (VT-d)- Extinde Intel® VT-x oferind asistenta hardware pentru Solutiii de virtualizare I/O.
 • Advanced Encryption Standard New Instructions (AES-NI) –Noul AES adauga accelerare hardware algoritmilor AES si viteza in executarea  aplicatiilor AES.
 • Intel®Trusted Execution Technology (Intel® TXT) – Set de extensii hardware foarte versatile pentru procesoare si chipset-uri Intel , care maresc capabilitatile platformelor de securitate.
 • Multi-channel bit straming audio: Permite capabilitati audio profesionale cu suport multi-channel bit pentru Dolby TrueHD si DTS Premium Suite

Intel® 6 Series Chipset Family

Seria de chipset-uri Intel® 6, continua sa impinga inovatia cu un nou design arhitectural pentru asigurarea calitatii, performantei si tehnologiei industriale de varf, pe platforme construite cu a doua generatie de procesoare desktop Intel® CoreTM. Caracteristicile de varf include:

 • Intel® vProTM Technology- PC-urile cu un procesor din familia Intel® vProTM permit avantajul unei asistente hardware de securitate si capabilitati flexibile pentru mentinerea, administrarea si protectia PC-urilor de afaceri.
 • Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) – Ofera acces rapid la fotografiile, filmele si datele digitale cu RAID 0, 5 si 10 si un inalt nivel de protectie impotriva defectarii hard drive-ului. Suport pentru SATA extern (eSATA) , permite interfata SATA externa carcasei la maximul vitezei, pana la 3 Gb/s.
 • Intel® Rapid Recover Technology – Tehnologia de ultima ora de la Intel ofera un punct de recuperare care poate folosit pentru recuperarea rapida a sistemului sau a datelor corupte.
 • Intel® Flexibile Display Interface –O cale inovatoare pentru doua canale controlate independent ale display-ului grafic integrat.
 • Support HDMI, DisdplayPort, DVI- Interfata multimedia de inalta definitie (HDMI) si interfata DisplayPort, livreaza Video HD necomprimat si multi-channel .audio pe un singur cablu, suportand toateformatele HD, 720p, 1080p.Display-ul dual independent, mareste spatiul de lucru pe doua monitoare.
 • PCI Express 2.0 – Ofera acces cu viteze pana la 5 Gt/s, cu pana la 8 porturi PCI Express, configurabile ca x2 sau x4.
 • Intel® High-Definition Audio- Suportul audio integrat ofera digital surround sound si caracacteristici avansate ca fluxuri audio multiple.
 • Universal serial Bus (USB)- USB 2.0 ofera performante inalte cu o rata de pana la 480 Mbps, cu pana la 14 porturi USB 2.0.
 • USB 2.0  hub – Permite consumul mic de putere si controlul comunicatiei de date de la viteza mare a controler-ului la viteza mica a device-urilor conectate.
 • USB port Disable – Permite activarea sau dezactivarea individuala a porturilor USB.
 • Serial ATA (SATA) 6GB/g & 3Gb/s – Interfata de inalta viteza care suporta pana la 6 Gb/s pentru inbunatatirea accesului la date. Ofera pana la 6 porturi SATA la 3 Gb/s si pana la 2 porturi SATA la 6 Gb/s.
 • eSATA – Interfata SATA proiectata pentru dispozitive SATA  externe, cu viteze pana la 3Gb/s.
 • Intel®integrated 10/100/1000 MAC- Suport pentru Intel® 82579LM si 82579V Gigabit Network Connection LAN.
 • Green Technology- Produse fara plumb si fara halogen.
Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>